Som fyllning hade jag köttfärs med tacokrydda (jag köpte kryddblandning den här gången när jag skulle baka så många pajer), coctailtomater, ägg, grädde och ost
Pajbotten. Dagens middag blev en busenkel ost&skinkpaj. ( wilmersburger mjölkfria ost hade vi). När du tagit ut pajskalet så lägg skinkan i botten sedan ost och tillsist äggblandningen
Tillsätt ost. 14 dl riven smakrik ost (typ Präst eller Västerbottenost). 1Riv osten och strimla kalkonkasslern i fina strimlor. 1Lägg kasslern över den förgräddade pajbotten
Pajbotten. Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpaj med en doft av parmesanost såklart. Avsluta med den sista av osten, och häll äggstanningen, över allt
Pajbotten. 200 gram riven ost. 200 gram riven ost. Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över osten och använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
gör pajbotten med glutenfri pajmix eller köp färdiga glutenfria bottnar. Strö över osten. ersätt crème fraiche och kvarg med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost, använd mjölkproteinfritt matfett
Och som alltid när jag gör matpaj kör jag en pajbotten på blandat vetemjöl och grahamsmjöl. Ost- och skinkpaj är bland det bästa jag vet, så de serveras i många olika varianter hemma