Den här pajbotten på mandelmjöl har fått mig att tycka om matpajer. MEN på min oemotståndligt härliga kräftskiva förra året så gjorde jag den här, på mandelmjöl, sesamfrön ägg osv
Pajbotten. Mixa först mandelmjöl och sesamfrön. 3 dl mandelmjöl. Relaterat 3 dl mandelmjöl. Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Pajbotten med krusbär. Krusbärspaj med mandelmassa Botten100 g smör3 dl mandelmjöl2 dl fyrkornsflingor1 ägg1/2 dl sockerFyllning3/4 l krusbär75 g mandelmassa100 g smör2 dl fyrkornsflingor1 dl sockerNågonstans där i bakhuvudet har jag det där med LCHF, så bottnen är pikulite LCHF-inspirerat och en variation av den botten jag bakade till LCHF-pajen. 3 dl mandelmjöl
Häll smeten i formen över pajbotten och släta till ytan. Blanda mandelmjöl med smör i en matberedare och lägg seda i övriga ingredienser och kör tills du fått en jämn deg
En pajbotten gjord på blomkål och mandelmjöl. steka köttbullar, lägga in lite kyckling i ugnen eller förbereda en pajbotten som får stå i kylen tills nästa dag
Banoffepaj är i sitt original en pajbotten på digestivekex, fyllning på karamelliserad mjölk och banan, slutligen toppas den med vispad grädde, skivad banan och gärna riven choklad