Pajbotten. Så jag passade på att göra en när jag skulle fika hemma hos en kompis =)Jag hade gjort egen Lemoncurd dagen innan så jag fick använda min alldeles egna Lemoncurd till pajen och marängen är spetsad med lite hallon för att den skulle bli rosa och fin ♥ ♥ ♥
Hacka ihop alla ingredienser till pajbotten i en matberedare. På julaftonskvällen dukar min mamma alltid fram små ljuvliga havreformar fyllda med grädde och hallonsylt – det är tradition sedan Hedenhös någon gång
När smeten svalnat, häll den på pajbotten. Jag hade inget av det hemma så det fick bli hallon. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Pajbotten. Väg upp hallonen och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Pajbotten. Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet, rör ner ett och ett i den varma hallongrädden
Fördela gräddcrèmen över den avsvalnade pajbotten och skeda över jordgubbarna. Tina plattorna. Lägg ut smördegsplattorna på lätt mjölat bord och nagga ihop långsidorna på tre av dem
Pajbotten är kokos och fyllningen är kokos. Servera gärna pajen med varm hallonsås genom att bara tina upp frysta hallon eller dekorera pajen med vackra färska bär när det blir säsong för det (tyvärr är ju januari inte direkt säsong för färska bär)
Pajbotten. Garnera med citron- och limeskivor och servera med hallon. Hallon. Botten. Sätt ugnen på 175°. Kör mandelbiskvierna snabbt i en matberedare och blanda dem med smöret