4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god padthai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. 14 salladslökar, i 3 cm bitar. 12 ägg, uppvispade. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. 4 salladslökar, i 3 cm bitar. 2 ägg, uppvispade. 300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksås
De färdiga mungbönsgroddarna fick mig att börja längta efter en asiatisk favorit - Padthai. När redaktionen på Allt om mat skulle välja sina vegetariska favoriträtter var Padthai med krispiga grönsaker och oumph en av favoriterna
Hacka salladslök, resten av cashewnötterna och koriander. Eftersom jag är jordnötsallergiker så är min enda chans att äta Padthai om jag lagar den själv, och byter ut jordnötterna mot cashewnötter
Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma