Skiva rödlöken, pak choien och paprikan tunt. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strimla löken och paprikan. Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara PadThai. -)Det är ju faktiskt en väldigt enkel rätt med rätt så simpla ingredienser men det blir väldigt gott och smakade precis som det brukar göra på thairestaurang
½ röd paprika, i strimlor. En traditionell "PadThai" är en thailändsk maträtt som ofta består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, samt tofu, fläsk, kyckling eller räkor
Strimla morötter, paprika, vitkål och salladslök. Padthai med sesamstekt lövbiff. Underbar thailändsk vardagsmat som går snabbt att laga och variera - vegetarisk, eller med biff, kyckling eller räkor
Här lagade jag väl inte direkt ifrån ett recept, utan följde instruktionerna på förpackningen - dvs stek (egentligen kyckling men jag tog svamp, spetskål, grön paprika, harrys kuvert och bladspenat), i med k-mjölken och grytbasen, låt koka, servera med ris
Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat. Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red curry med kyckling