100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma
Det går att käka gräddstuvade köttbullar, hamburgare, pizza, korvstroganoff, pulled pork, padthai, tikka masala, lasagne och hundratals andra goda grejer
Väljer du kyckling eller fläskkött behöver de förstekas något. Padthai-sås. Häll i padthai-såsen (cirka 1 dl) och sänk värmen. 1 tsk thailändsk vitvinäger. 400 g kycklingfilé/räkor/fläsk