200 g nudlar (risnudlar men även äggnudlar funkar)400 g tofu0,5 dl soja0,5 tsk salt2 msk honung1 liten purjolök1 vitlöksklyfta200 g färska böngroddar2 msk olja1 krm röd chili1 dl hackade salta jordnötter1 lime i klyftorKoka nudlarna efter anvisningarna i förpackningen
Här kommer recept på en mycket god middag som vi åt ikväll. Ni vet när det är så gott så man tar lite till och lite till, tills man är så mätt att man ligger i matkoma i soffan
Jag har faktiskt trott att det varit wokade äggnudlar med jordnötter och kyckling. Det är dock svårt att hitta autentiska thailändska recept har jag märkt, och jag är inte jätteimpad av currygrytorna
Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka räkorna hastigt på hög värme. Ta upp dem. lägg i lite mer olja och woka grönsakerna under omrörning, ca 5-7 min
Häll i wok såsen/padthai såsen. Så istället för att springa ner runt hörnet till närmsta thai-hak för en måltid kan ni istället lära göra en smakrik upplevelse som mättar och blir över till flera matlådor