gula lökar. purjolök. Koka upp vatten i en stor gryta med rikligt med salt. Skär köttet i jämnstora bitar. När vattnet kokar häll i allt kött och koka upp
Pölsa och potatis. Skala lök, kålrot och morot. Skär löken i klyftor och morot och kålrot i bitar. Bryn köttet och löken och lägg över i en stor gryta efter hand
Pölsa och potatis. Hacka löken. Stek köttfärsen och löken på medelhög värme i en klick smör så att köttfärsen blir genomstekt och får lite färg och löken blir genomskinlig
Jag tyckte mest att dom åt sån där som i mina ögon då var pensionärsmat, typ kött, potatis och sås, pölsa och blodpudding och var nog oftast en riktigt kräsen liten dam som bara satt och petade i maten
Och jag kommer aldrig, jag MENAR ALDRIG, mer att äta pölsa. Skala och tärna alla rotfrutker och halvera och skiva löken, ställ allt på sidan i en bunke