Jag brukar oftast blanda pölsan med fläskkött men det här köttet var så fint att det blev gott ändå( har provsmakat alldeles för mycket) Lite lite lever är kalas att ha i men det hade jag ingen
Koka kött och svål, eventuellt med lite grönsaker och kryddor. Smaksätt den nu gröttjocka pölsan med ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad
Koka kött och svål, eventuellt med lite grönsaker och kryddor. Smaksätt den nu gröttjocka pölsan med ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad
buljongen som köttet kokats i. Pölsa, ja vad säger man. Koka köttet i stor gryta, skumma av noga. Och då man har gjort pölsan själv så smakar det extra gott
Pölsa och potatis. Bryn köttet och löken och lägg över i en stor gryta efter hand. 2 st köttbuljongtärningar. Skär köttet i 3x3 cm-tärningar. 2 st köttbuljongtärningar
Kött och fisk går ju alltid att frysa in, men grönsaker får du ju gott äta upp och köpa nytt igen (och de kan också titt som tätt skicka grönsaker som ingen av er är speciellt förtjust i
Jag tyckte mest att dom åt sån där som i mina ögon då var pensionärsmat, typ kött, potatis och sås, pölsa och blodpudding och var nog oftast en riktigt kräsen liten dam som bara satt och petade i maten
Förutom pölsan. Torkat och lättrökt renkött med västerbottensost och lingon. Första ”rätten” till Daniels och pappas farsdagmiddag är en av mina absoluta favoriter, rökt och torkat renkött på västerbottensostchips med lingonskum och riven pepparrot
Ja som till exempel pölsa, levergryta, tjockkorv med pepparrot och såklart fläsklägg. Pappa kokar de rimmade läggen i ca 1,5 h så att köttet faller av från benet
älgben med kött. Har man jägare i bekantskapskretsen så kan man ibland ha turen att få åt sig några benbitar som blivit över vid älgslakten och av dessa kan man skapa den gamla klassikern pölsa