Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och lägg det tillsammans med mjölken i en kastrull. Koka upp mjölken och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen
Pensla bottnarna med lite mjölk så blir de saftigare. I år blev det en choklad- och passionsfruktstårta som påsktårta, eller egentligen är det en födelsedagstårta men den passar finfint till påsk också
Sikta ner mjölblandningen pö om pö samtidigt som du tillsätter smöret och mjölken. 3 dl mjölk. Marsankräm gjord på 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver. 3 dl mjölk
Gör fromagen med mjölk enligt anvisningen på förpackningen. 2 ½ dl mjölk. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum över vattenbad
Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. 2 dl mjölk. Botten. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten
Ett annat gott förslag på påsktårta är den här, som jag tänkte baka till imorgon. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vallmofrön i en annan skål och tillsätt det sedan till smöret tillsammans med mjölk och äggvitor och blanda till en jämn smet
Den här påsktårtan gjorde jag igår när vi hade familjemiddag. 1 burk karamelliserad mjölk ( eller 1 burk kondenserad mjölk som kokas i burken i 2,5 timmar och blir då en supergod kolasås). 1 burk karamelliserad mjölk ( eller 1 burk kondenserad mjölk som kokas i burken i 2,5 timmar och blir då en supergod kolasås)
lagret hade jag snabbmarsanpulver blandat med mjölk till en vaniljsås. ca 4 dl Mjölk. Börja med att vispa ägg o socker, tillsätt sedan övriga ingredienser o vispa ordentligt
Jag testade att göra frosting på kokosmjölk och den blev såååååå god. Smält smöret med mjölken. Slå över smör- och mjölkblandningen över äggblandningen och rör till en jämn smet