Till denna tårta serverar jag ett kraftigt och mörkt kaffe, exempelvis Löfbergs Kharisma som innehåller toner av citrus och marsipan, eller som här en espresso i mina ärvda mockakoppar från mormor som jag ju vill använda
Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
med utkavlad vitmarsipan, ( kan vara bra att stryka upp tårtan med grädde innan man sätter marsipan utanpå) marsipanfigurer, godis och choklad eller spritsa vispad grädde i ett rut mönster ovanpå tårtan ( man kan lämna kanterna utan grädde)
Spackla översta lagret med den vita chokladsmörkrämen och täck med sugarpaste eller marsipan. Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens
En bit naturfärgad marsipan tillsamans med chokladpåskägg fick tjänstgöra som ögon och sedan färgade jag in en liten bit marsipan i röd karamellfärg o det blev näbben
Vispa smöret med florsocker och vaniljsockret, mjukt, vitt och luftigt. Kavla ut den gula marsipanen och stryk den lätt över tårtan med lätt hand och börja från toppen och ner mot tårtkanten på tårtbrickan
Tillsätt lite mer om du inte är nöjd med färgen (det är bättre att börja med för lite och tillsätta lite i taget än att ta för mycket så att marsipanen blir för blöt
Vi bredde sylt på den första bottnen och kesella på det andra (men det funkar att ha både syl och kesella på båda "mellanlagren") och avslutade med vispad grädde som breddes ovanpå innan tårtan kläddes in i ett färdigköpt vittmarsipanlock och dekorerades med ett gäng chokladägg
Vi bredde sylt på den första bottnen och kesella på det andra (men det funkar att ha både syl och kesella på båda "mellanlagren") och avslutade med vispad grädde som breddes ovanpå innan tårtan kläddes in i ett färdigköpt vittmarsipanlock och dekorerades med ett gäng chokladägg