Där serverades det som vanligt allt från sill till lax och julskinka, förlåt, påskskinka. En av årets nyheter var en riktigt god lökpaj, som jag givetvis knyckte med mig receptet på
Påsken är en mathögtid med sill, påskskinka och mycket mer. Skala och hacka löken. 2 schalottenlökar. I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla
Låt vitlökshacket steka med någon minut. Blanda ned lök- och olivhacket, så allt blandas väl. Garnera med rom och strö över gräslök precis innan servering
I originalreceptet skulle det vara kassler men vi hade påskskinka över så den åkte i istället. Jag skulle även kunna tänka mig en extra vitlöksklyfta i samt lite extra chilisås
påskskinka, se recept nedan. Skala och skiva moroten, skala och skiva löken. Påskskinka. Varvar sillbitar, morotsskivor, lökskivor, pepparrotsskivor med kryddor och delar av lagerbladet tills allt är i burken
Lägg i skinkan i pajskalet sen löken, fetaosten, klicka ut salamiosten och strö över riven ost. Har passat på att göra lite paj av en påskskinka som jag hade kvar i frysen här kommer variant 1 av fyra. Skinkpaj med feta och salamiostPajdeg3 dl vetemjöl125 g smör/margarin1 msk vattenFyllning200 g rökt eller kokt skinka, hackad1 röd lök, tunna skivor100 g fetaost100 gr salamiost på tubca 100 gr riven ostGör så härLägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump. 1 röd lök