Glad påsk. Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare. Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”
Vill ni ha tips på en enkel påskdessert så ska ni prova den mumsiga nougatpannacottan här nedan. Tänk att det är redan är torsdag och att vi snart har helg
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
Ingredienser500 gram jordgubbar2 msk mandelmjölk3 msk lucumapulver2 msk agavesirap/honung/yaconsirapToppa gärna med kacaonibsGör så härTina jordgubbarna i rumstemperatur i cirka 10-20 minuter
Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk. en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
Men innan jag önskar er bloggläsare glad påsk måste jag såklart bjuda på receptet på den utlovade påskdesserten som är en ny komposition av rostad vit chokladmousse (en favorit från min Chocoholic-kurs), havtornscurd och rosamarmorerade chokladbräck av vit choklad
Skärtorsdag idag och om ett par timmar kan jag också checka ut och fira påsklov jag med. Jag har ju kört lite påsktema här på bloggen så jag fortsätter lite till
1. Rör smör och socker poröst. Bäst med en elvisp. 2. Tillsätt finriven mandel, bittermandel, keso som du mixat, äggulor, vanillinsocker, citronzest och blanda väl till en jämn smet