Pärontarte recept

Pärontarte med mandel

Pärontarte med mandel

Vissa recept går man och suger på länge… det här till exempel som jag klippte ur från en Elle Mat&Vin  redan 2011 och gått och suktat efter sedan dess
Pärontarte med hasselnötssmulor

Pärontarte med hasselnötssmulor

Ett recept ur boken Smulpajer - nya och gamla favoriter för smulälskaren av Maria Öhrn. Gjorde denna och tog med till jobbet och bjöd på

Pärontarte

Pajdeg. Blanda mjöl, florsocker och rumsvarmt smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg
Pärontarte

Pärontarte

Pajdeg. Blanda mjöl, florsocker och rumsvarmt smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg
Pärontarte med ingefärssirap

Pärontarte med ingefärssirap

Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen på papprad plåt eller i en form med kanter. Nagga bottnen med en gaffel
Roy Fares pärontarte

Roy Fares pärontarte

60 g råsocker (0,75 dl). 1180 g vetemjöl (3 dl). 1120 g smör. 115 g äggula. 1150 g smör, rumstempererat
Äpple och pärontarte

Äpple och pärontarte

200 g dinkelmjöl, siktat ekologiskt. 180 g råsocker, ekologiskt mixat till ett pulver. 11 knivsudd oraffinerat havsalt
Pärontarte med ingefärsgelé

Pärontarte med ingefärsgelé

Ta ut fyra rundlar deg, 6–7 centimeter i diameter. Skiva päronet och lägg bitar omlott i bred rand på varje rundel
Min nyårsmeny

Min nyårsmeny

Efterrätten blir "Pärontarte Royal med kardemummavisp" - en paj fylld med päron, pistachnötter m. Inte länge kvar till nyårsafton och äntligen är menyn bestämd
Valborg – middag

Valborg – middag

Efterrätten så – förslagssvis en väldigt lättlagad pärontarte frangipane som brukar göra succé. Pärontarte frangipane

Pärontarte

Sätt ugnen på 225 grader. Koka socker och vatten tills det blir en mörk karamell. Dra av den från värmen och rör ner smöret

Pärontarte med hasselnötssmulor

Hacka hälften av nötterna riktigt fint och resten grovt i en matberedare eller mixer. Blanda de fint hackade nötterna med rågsikt och salt

Pärontarte med kardemummagrädde

Verkar var en god och lyxig efterrätt. Måste göras vid något speciellt tillfälle. ). 8-10 port200 graderPajdeg

Pärontarte

Skålla och skala mandeln, även garneringsmandeln. Mal den 1/2 dl mandeln. Strimla de åtta till garneringen och rosta dem lätt