Päronsorbet recept

Päronsorbet

Päronsorbet

Låt päronen rinna av och riv dem grovt så att du får 2 dl. Blanda raspet med starkt te och pressad citronsaft
Frisk aperitif - dagen efter...

Frisk aperitif - dagen efter...

Jag har ett jättegott och extra lyxigt mos att bjuda på som vi åt till gudagod porterstek, ännu godare sås och så Mannens pärondessert med kolasås och päronsorbet

Nordic Sea Winery och hotell Svea

Och slutligen efterrätten en päronsorbet med ugnsbakat äpple och mandelspån. I början av året bokade jag en vinprovning med middag och i helgen var det dags – lagom till att vårsolen bröt igen och bjöd på helt underbart helgväder

Päronsorbet

Koka sockerlagen av 1/2 liter vatten och 3 dl socker. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp
Päronsorbet

Päronsorbet

Jag älskar den här sorbeten, som får extra härlig smaksättning av stjärnanis och vanilj. Den blir len och underbar i smaken

Päronsorbet

1. Skala päronen och skär dem i bitar. 2. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet, sockret och citronen

Päronsorbet med honung

Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen

Päronsorbet med hallonsås

Skala päronet. Riv det på den finaste sidan av rivjärnet. Tillsätt citronsaften och rör om så att inte päronmoset mörknar

Päronsorbet

Skär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar