Första receptet jag testade var just äggtoddyn som jag spetsade med Xanté, en jättegod päronkonjak. Vad passar bättre efter en tur i pulkabacken eller en vintrig långpromenad än att slå sig ner framför brasan med en värmande äggtoddy
Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör. Servera med vispad grädde ev smaksatt med päronkonjak
2 cl Xanté päronkonjak. Blanda allt och häll upp det i filmrullsburkar, sätt på locket där du gjort ett hål i mitten och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens. Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens
2 msk päronkonjak. Bryt eller hacka chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smält
Vänd ner mjölblandningen, smöret, vatten och päronkonjak till en jämn smet. 5 dl päronkonjak. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och rivet citronskal i en skål