Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. ½ kg riven mandelmassa. Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens
Riv mandelmassan grovt. 4 cl Xanté (päronkonjak). 250 g mandelmassa. I jakten på något varmt alternativ till glöggen snubblade jag över detta äppelvin som i princip smakar som flytande äppelkräm
Riv mandelmassan på rivjärn. 200 g mandelmassa. 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak). 200 g mandelmassa. 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak)
Tillsätt päronkonjaken. Riv mandelmassan. 1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak). 100 g mandelmassa. Blanda päronbitarna med mandelmassan, fördela i formarna Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. 1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak). 100 g mandelmassa
Riv 100gram mandelmassa och blanda med en knapp dl vispgrädde och en liten skvätt päronkonjak. Semlor är minst sagt gott denna tiden på året tycker jag