Päronkonjak mandelmassa recept

Päronbiskvier

Päronbiskvier

Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. ½ kg riven mandelmassa. Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens
Smått, gott och värmande på 1:a advent

Smått, gott och värmande på 1:a advent

Riv mandelmassan grovt. 4 cl Xanté (päronkonjak). 250 g mandelmassa. I jakten på något varmt alternativ till glöggen snubblade jag över detta äppelvin som i princip smakar som flytande äppelkräm
Pärondessert med sabayon

Pärondessert med sabayon

Blanda äggulor, strösocker, vin och päronkonjak i en rostfri bunke. Varva dem med mandelmassa, nötter och sabayon i höga glas

Päronmoussetårta med pistagebotten

Värm päronkonjaken (eller lite grädde) och smält sedan. Riv mandelmassan och vispa. 250 gram mandelmassa. 2 msk päronkonjak , (kan uteslutas)
Det blir en dag i köket

Det blir en dag i köket

Riv mandelmassan på rivjärn. 200 g mandelmassa. 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak). 200 g mandelmassa. 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak)
Små söta päronpajer

Små söta päronpajer

Tillsätt päronkonjaken. Riv mandelmassan. 1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak). 100 g mandelmassa. Blanda päronbitarna med mandelmassan, fördela i formarna Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. 1 msk päronkonjak (kan uteslutas men ger en fylligare smak). 100 g mandelmassa
Himmelska chokladbiskvier

Himmelska chokladbiskvier

Smaksätt med päronkonjak. Riv mandelmassan grovt med ett rivjärn. 275 g mandelmassa. 3 msk päronkonjak. 275 g mandelmassa. 3 msk päronkonjak

Baka semlor

Riv 100gram mandelmassa och blanda med en knapp dl vispgrädde och en liten skvätt päronkonjak. Semlor är minst sagt gott denna tiden på året tycker jag

Pärondessert med sabayon

 Blanda äggulor, strösocker, vin och päronkonjak i en rostfri bunke. Varva dem med mandelmassa, nötter och sabayon i höga glas