Päronkaka recept

SAFTIG PÄRONKAKA

SAFTIG PÄRONKAKA

Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Päronkaka

Päronkaka

En saftig sockerkaka med päronfyllning. Du kan också använda annan frukt och då byta smaksättning. Om du väljer äpplen blir det klassiskt gott med kanel
Fransk päronkaka!

Fransk päronkaka!

Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Fransk päronkaka ca.     Fransk päronkaka ca
Saftig päronkaka

Saftig päronkaka

Idag har jag bakat den här saftiga päronkakan. Den är enkel att baka och brukar vara väldigt uppskattad
Höstig päronkaka med kardemumma!

Höstig päronkaka med kardemumma!

Sen bakade jag också den här jääättegoda Päronkakan, vi hade några päron som börjat bli för mjuka. Höstig päronkaka [med kardemumma]
Fransk päronkaka

Fransk päronkaka

Hur som helst kände jag för att baka något åt hösthållet nu på förmiddagen, så jag provade ett recept på fransk päronkaka
Mjuk päronkaka

Mjuk päronkaka

Fick lite feeling igår och ville baka en äppelkaka. Men när jag väl stod i fruktavdelningen på ICA så fick jag syn på några fina päron
päronkaka med kardemumma och mandelmassa

päronkaka med kardemumma och mandelmassa

efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
Päronkaka

Päronkaka

Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål. Rör i matfettet och vätskan och skrapa ned smeten i formen
Päronkaka med ingefära

Päronkaka med ingefära

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med cirka 20 cm diameter och avtagbar kant. Vispa smör och socker pösigt
Saftig päronkaka med kokos

Saftig päronkaka med kokos

Idag tänkte jag tipsa om den här goda päronkakan som jag bakade i veckan. Päronkakan är ett av de recept som har fått flest kommentarer här på bloggen (så uppskattat när ni skriver vad ni tyckte om recepten)
Päronkaka

Päronkaka

Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära och rör ner i smeten tillsammans med mjölk blandningen
Päronkaka med mannagryn

Päronkaka med mannagryn

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och mannagryn