Päroncognac recept

Päroncognac tryffel

1 3/4 dl grädde300 gram mörk choklad (minst 50%)65 gram rumsvarmt smör3/4 dl päroncognacKoka upp grädde. 3/4 dl päroncognac
Krusbärssylt med päroncognac

Krusbärssylt med päroncognac

1 kg gröna krusbär - inte för mogna4 dl vatten1 vaniljstång3 dl syltsocker½ dl päroncognac XantèSkölj och snoppa krusbären, och ta bort allt fnas
Mjölkchokladtryffel med päroncognac

Mjölkchokladtryffel med päroncognac

Nu råkar jag inte enbart vara svag för amaretto, utan även för päroncognac. Någon kanske undrar vad man kan ta för smaksättare, om man inte tycker om eller har en flaska päroncognac i sin ägo
Jessicas chokladmoussebakelse

Jessicas chokladmoussebakelse

Tillsätt päroncognac och mixa igen. 40 g päroncognac. 1. Chokladtryffel. Koka upp grädden och slå den över den finhackade chokladen i en bunke
Dajmtryffel och gamla klassiker

Dajmtryffel och gamla klassiker

När chokladen smält tillsätt 1 dl kessella och 1 msk päroncognac. 1 msk päroncognac. Blixthalka, snöslask och blöta barn
Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

Låt päronen svalna innan du häller i päroncognac = Xanté. Drygt 2 msk päroncognac = Xanté. Pannacottan. Blanda grädde och kolasåsen i en kastrull
Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

Varm choklad med Marshmallows, Grädde & Kanel

Muuums… Sen om man vill hotta upp den lite går det bra att tillägga några ”droppar” päroncognac…. Jag älskar varm choklad som är gjord på äkta 70 % choklad, marshmallows som smälter i munnen och grädde toppad med riven choklad & kanel
Päronmoussetårta

Päronmoussetårta

Blanda ner päroncognacen. ½ dl päroncognac (Xante. Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål
Amoz Hjärtkyckling.

Amoz Hjärtkyckling.

½ dl Xanté päroncognac. Låt kycklingfiléerna tina en del och dela varje filé mitt av. Krydda dem med salt och chilikrydda
Päroncognacskaka

Päroncognacskaka

Vispa äggen med allt sockret så det blir ljust och pösigt. Smält smöret. Skala päronen och skär dom i bitar
Chokladbavarois med Xanté

Chokladbavarois med Xanté

Xanté är en päroncognac med fantastisk doft och smak. Den gör sig utmärkt som smaksättare i chokladpraliner eller chokladdessserter
Lättfixat frukt- och mandelmums till ostbrickan

Lättfixat frukt- och mandelmums till ostbrickan

1 påse färdigblandad, torkad frukt, 250 g50 g skållad, skalad mandel1 dl vatten1 dl päroncognac, Xanté2 msk ljus agavesirap eller flytande, ljus honung2 krm vaniljpulver2 tsk agar-agarpulverRosta ev mandeln, och låt svalna. 1 dl päroncognac