Päron recept

Inkokta päron

Inkokta päron

På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran

Inkokta päron

Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Päron i ugn med havretosca

Päron i ugn med havretosca

Skala/kärna ur och dela päronen på mitten. Lägg päronhalvorna i en ugnsfast form. Klicka ut havretoscan över päronhalvorna
Ingefärsinkokta päron med polkagrädde

Ingefärsinkokta päron med polkagrädde

Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päron med polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Päron med tosca

Päron med tosca

Bred knäckglasyren jämt över päronen. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Nattjäst päron och linfröbröd

Nattjäst päron och linfröbröd

2 rivna conference päron. Nattjäst bröd, hur smidigt och gott är det inte. Jag älskar nattjäst och jäser det oftast i rumstemperatur vilket jag tycker är bra för det blir så segt och gott
fredagsfika: päron & hallonpaj med kardemummasås

fredagsfika: päron & hallonpaj med kardemummasås

Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Päron med chokladmousse

Päron med chokladmousse

Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar. Fördela päronen i sex serveringsglas. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 4 st päron
Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Syltade päron till ost

Syltade päron till ost

Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Päron och ädelsostflarn

Päron och ädelsostflarn

Skala, kärna ur och skiva päronet tunt. Fördela päron och ost över rundlarna. Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen och stansa ut rundlar, ca 5 cm i diameter, med ett glas eller pepparkaksmått
Foliebakade päron med vispad lättgrädde

Foliebakade päron med vispad lättgrädde

Jag har ugnsbakat päron förut, men ikväll ville jag testa att baka hela päron där skivorna fortfarande hänger ihop för att sedan kunda vridas till en snygg ”swirl” vid hjälp av stjälken
Päron och mandel paj!

Päron och mandel paj!

Dela och skrapa ur vaniljstången till päronen och lägg fröna och stången i en kastrull med vin och vatten
Päron med brie, honung

Päron med brie, honung

Så här gör du Skala päronen och skär i stadiga bitar. Skär osten i bitar och fördela på päronen. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7 4 päron
Päron + Nougat = Sant

Päron + Nougat = Sant

200 g ODENSE Figurmarcipan grön , med päronsmak. Rulla nougaten till en stock, ca 2 cm i diameter. Kavla ut marsipanen i en ca 3-4 mm tunn platta och rulla in nougaten i marsipanen