I den vackraste lilla by i Andalusien i södra Spanien åt vi den godaste oxsvans man kan tänka sig. Här är det vanligt med oxsvans på restaurangernas menyer
Jag hade bara 1,2 kilo oxsvans men använde samma mängd sås för det. Det blev väldigt gott, såsen fick en karamelliserad smak, med toner av mörk choklad och svarta lakrits toner
Som huvudrätt gjorde jag oxsvans i ugn. Brässerad oxsvans. Jag såg den här varianten av spansk oxsvans i den utmärkta Traditional Spanish Cooking och ville prova den
Jag hade en platta med frusen oxsvans i frysen som jag tinade upp under dagen. Jag brukar vanligen laga en gryta på oxsvansen och göra sås på sjävla grytspadet när oxsvansen är färdiglagad
Häromdagen gjorde jag benbuljong på en oxsvans, långkokt på samma sätt som min kycklingbuljong. Jag är väldigt förtjust i oxsvans så i kokboken finns en grekisk Oxsvans Stifado som du ser här nedanför
Speciellt om du har med oxsvans=). 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 2 st oxsvans
Oxsvansen kan bytas ut mot högrev. 1,6 kg Scan Oxsvans. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i omgångar i en stekpanna, lägg över köttet i en stor gryta
Bryn oxsvans, lök, rotsaker, purjolök, tomater och tomatpuré i olja i en stor stekgryta. 4-6 portioner1 kg oxsvans, i bitar1 gul lök1 morot1 palsternacka1 bit rotselleri (50 g)1/3 purjolök2 tomater2 msk tomatpuré2 msk rapsoljaVatten1 kvist timjan2 lagerblad15 vitpepparkorn1 msk saltGarnityr. 1 kg oxsvans, i bitar