Badda in en bit oxstek i färsk timjan, salt, peppar och skuffa in i ugnen på 75 grader. Jag ska erkänna en sak, lite av en svag punkt sådär, jag blir sjukt bitter, kort i tonen, stött, ledsen och nästan arg när min mat inte går hem
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Nu är det dax för grytor som har kokat i flera timmar, man kan kalla dem för höstgrytor
Oxstek är en riktig klassisk söndagsmiddag. När jag var yngre och bodde hemma tyckte jag att man åt stek, sås och potatis hela tiden och va ganska trött på det, men nu uppskattar jag verkligen denna rätt
Skala och halvera lökarna på längden. Skär varje lökhalva på längden i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg persikorna i kokande vatten ca 30 sekunder och ta sedan upp dem med en hålslev
Skala lök och morötter och skär allt i bitar. Bryn steken väl på alla sidor och lägg den i en gryta. Lägg i grönsaker, vin, lagerblad, salt och svartpeppar