"jag gillade löken" kommer man inte så långt med då. Glacera lite lök och gör en morotskräm till, med lite ingefära gärna, det hade såklart inte jag hemma
Fransyska, oxstek eller rostbiff. 2 hackade gula lökar. 2 hackade gula lökar. Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Skiva resterande lök, potatis, morötter och purjolök ej alltför tunt. 1 lager lök. 1 lager purjolök (Obs blir bränd om den ligger överst). 800 g oxstek. 2 lökar. 1 vitlöksklyfta. 1 purjolök. 200 g lök
Skala och halvera lökarna på längden. Skär varje lökhalva på längden i ca 5 mm tjocka skivor. Tillsätt lökskivorna, ingefära och cayennepeppar och låt sjuda tills löken blivit genomskinlig, ca 710 minuter. 250 g gul lök
Bryn älg och oxsteken i med alla ingredienser så som purjolöksbladen, rödlöken, morötterna, enbären, lagerblad, plommon,timjan , rosmarin, köttbuljong, rödvin och vattnet
ös över den kokande buljongen, strö på salladslök och lökskivor och servera. Hackad salladslök. 150 g oxstek (fransyskan). 3 salladslökar. 1 medelstor lök
Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. 600 g ytterlår, oxstek eller nötstek, i 1/2 cm skivor. 4 stora gula lökar. 600 g ytterlår, oxstek eller nötstek, i 1/2 cm skivor. 4 stora gula lökar