Oxrullader med skinka recept

Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Häromdagen tinade vi en bit innanlår och lagade supergoda oxrullader. Usel bild på supergoda rullader (bild med sås var ännu värre)

Tjejfest

Till varmrätt gjorde vi Oxrullader i gräddig balsamvinägersås. parmaskinka (vår tanke var kallrökt lax, men ibland får man inte med sig allt hem när man handlar)
Oxrullader

Oxrullader

Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bre på senap, lägg på skinkan och persiljan. Oxrullader tar lite tid att göra och det är ingen rätt du lagar när du kommer hem efter en lång arbetsdag
Oxrullader

Oxrullader

Onsdag, slagit mig ner i soffan idag, tänkte mig en dag med träningsvila, kände att jag behövde det så då fick det bli så
Franska Oxrullader

Franska Oxrullader

Täck köttskivorna med bacon eller rökt skinka. Rulla ihop köttet till rulader och fäst med tandpetareeller knyt ihop med steksnöre
Kärlek på ett fat, fetaostfyllda oxrullader

Kärlek på ett fat, fetaostfyllda oxrullader

Eller färskost med kantarellsmak och skinka ( fast här är det skinksnitsel i stället för lövbiff). En otroligt enkel rätt att laga som efter själva rullandet sköter sig perfekt själv medan den kokar

Första vinprovningen våren 2013 – fokus på Rhônevin

Oxrullader och blomkålspuré. Kycklingfilé med rökt skinka och grönsaker. I lördags var jag på vårens första vinprovning tillsammans med vinprovargänget

Oxrullader med kantarellsås

Rula ihop till rullader och färst med tandpetare. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med kokt potatis, saltgurka och för den som vill, rårörda lingon

Oxrullader med stark fyllning

Lägg en skiva rökt skinka på varje köttskiva. Lägg köttskivorna på en skärbräda och krydda dem på ena sidan med salt och kajennpeppar

Pikantrullader

Bestryk köttskivorna på ena sidan med färsen, rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Rör leverpastejen smidig och blanda i skinkan och oliverna

En underbart god tomatsoppa med köttbullar och crème fraiche

Och under de dagar vi var där fick vi njuta av oxrullader fyllda medskinka och katrinplommon, en fantastiskt god sås (som bara pappa kan göra) och så massor med stekta kantareller (som pappa och hans sambo har plockat)