Oxrullader med gurka recept

Oxrullader

Oxrullader

Servera med kokt potatis och inlagd gurka. Blanda färsen med äggula, grädde,persilja, vitlök och timjan och krydda med salt och peppar
Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 1 dl ättiksgurka, strimlad 0,5 dl skånsk senap 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g) 1 msk smör salt peppar 2 dl rött vin 2 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé. Pressgurka1gurka 2 tsk salt 2-3 ättiksprit 12 % 1,5 dl strösocker 0,5 dl färsk persilja, hackad
Oxrullader = kärlek

Oxrullader = kärlek

Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare så de håller ihop. Finhacka löken, saltgurkan, persilja och gör små stavar av morötterna
Oxrullader

Oxrullader

Smaka av med salt och gelé. Blanda lök, bacon, gurka och senap till en smet. Häll över gräddsky, strö över persilja och servera med skrubbad kokt potatis och gelé
Hemlagad husmanskost

Hemlagad husmanskost

Oxrulladermed bacon, saltgurka och dijonsenap. Pressgurka. Lägg gurkan mitt på köttskivorna så de sticker ut på sidorna

Tjejfest

Till varmrätt gjorde vi Oxrullader i gräddig balsamvinägersås. Igår var det en dag med min fina tjejkompisar
Höstiga oxrullader

Höstiga oxrullader

Servera oxrulladernamed potatispuré, rårörda lingon och inlagd gurka. Fördela bacon och cornichons på köttet och rulla sedan ihop dem hårt och fäst med en tandpetare
Porterkokta oxrullader

Porterkokta oxrullader

Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Smaka av såsen med Soja och peppar

Fyllda oxrullader med gräddsås

Servera med potatis- och sellerimos och rödbetor och inlagd gurka. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar
Oxrullader

Oxrullader

Lägg ut lövbiffarna, lägg i en morotsstav, kapris eller gurka, rödlök och bacon, rulla ihop hårt och fäst med tandpetare

Gammaldags oxrullader

Fäst med en tandpetare. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor. Hetta upp matfett i en gryta eller stekpanna med lock, lägg ner rulladerna och bryn dem väl runt om