Stek oxrulladernai en stekpanna på medelhög temperatur i smör och olja. Koka ner rödvin, vatten och Bong Touch of Taste Oxfond tills ungefär hälften kvarstår
Bryn rulladerna runt om och häll på vin, vatten och buljongtärning. Blanda färsen med äggula, grädde,persilja, vitlök och timjan och krydda med salt och peppar
Häll därpå över vin och buljong, så att det knappt täcker rulladerna. Medan den var halvfrusen skar jag den i tunna lövbiffar, det gickriktigt bra faktiskt, och därför har jag nu gjort en av mina absoluta favoriträtter
Oxrullader fyllda med ädelost i gräddskysås. Vintermat står på tapeten i veckan och då måste jag tipsa om skavgryta, eller som jag kallar det – Fjällgryta
Oxrullader, blomkålspuré och massor av trädgårdsarbete. Vintips. Sitter för först gången den här våren ute på altanen med en kopp kaffe och njuter av solen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Oxrullader, blomkålspuré och massor av trädgårdsarbete. Vissteni att förr trodde man att de döda i samband med sommarens slut och vinterns början återvände hem och behövde vägledas med ljus och eldar
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Hon pratade så mycket om vinet – hur det fyllde hela munnen, hur smaken påverkade oxrulladerna och hur gott det var – så hon glömde nästan bort att äta
Lägg i grönsaker, vin, lagerblad, salt och svartpeppar. Skala lök och morötter och skär allt ibitar. Bryn steken väl på alla sidor och lägg den i en gryta