En av mina absoluta favoriträtter är oxrullader, traditionella, helt ordinära oxrullader med mängder av gräddsås, potatis, gelé och gärna blancherade sockerärtor
Receptet är taget från Per Moberg. 4 port. 600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår1 st morot1 st gul lök2 msk fransk senap100 g bacon50 g cornichoner1 l oxbuljong2 msk tomatpurésalt och peppar Gräddsås
Oxrullader är en riktig klassiker och äkta husmanskost. 8 tunna skivor ytterlår / 8 tunna skivor rökt torparfläsk (eller bacon) / 0,5 gul lök / 4 cornichons / 4 msk fransk osötad senap / nymald svartpeppar från kvarn / 2,5 oxbuljongtärningar / vatten så att det täcker / smör att fräsa i / tandpetare av trä för att fästa ihop rulladerna. Smaklig spis ♥ 8 tunna skivor ytterlår / 8 tunna skivor rökt torparfläsk (eller bacon) / 0,5 gul lök / 4 cornichons / 4 msk fransk osötad senap / nymald svartpeppar från kvarn / 2,5 oxbuljongtärningar / vatten så att det täcker / smör att fräsa i / tandpetare av trä för att fästa ihop rulladerna