Den här gången använde jag högrev och oxlägg, men du kan också använda till exempel lammkött. Ragu Napoletano är en klassisk syditaliensk gryta som både används som pastasås och som en egen kötträtt
Jag har låtit benen från oxläggen koka med. Man tar 1 par skivor Oxlägg skuret i lagom bitar, mycket malen svartpeppar, salt, en finhackad vitlök (OBS inte en klyfta utan en hel lök) och en flaska Chianti
Den här gången gjorde jag på kalvlägg istället för oxlägg men förutom det så är det samma recept. Det enda som är speciellt är att få tag hel oxlägg eller kalvlägg, man brukar få säga till i förväg
Jag fick inte tag på oxlägg men det tror jag blir ännu bättre med det. Det här är ännu ett recept av Pellegrino Artusi ur Science in the kitchen and the Art of Eating Well
mört oxlägg med kraftig smak av rött vin kryddor och grönsaker. 2 kg oxlägg. bildkälla. spisa. nu. Efter 4 timmar småputtrande har smakerna koncentrerats och köttet faller av benet så mört att det smälter i munnen
Så är nu fallet med denna fantastiska, långlagade ragu på oxlägg, som vi njöt av tidigt i somras. Min man hade köpt oxlägg, och vi var helt eniga om att det var en ragu den skulle användas till
Skär 4- 5 snitt genom den yttre hinnan på oxlägget innan det sätts ner i det kokande vattnet, skumma av. 5 kg oxlägg , torka bort all överflödigt blod med hushållspapper
Till kött har jag den här gången tagit högrev och lite oxlägg. Man får en något mer komplex smak genom att ha med oxlägg vilket inte gör något när receptet i övrigt är så enkelt i sin smak