Skär köttet i ca 4 x 4 cm stora bitar. Skär paprikan i stora bitar och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs paprikorna, lökarna och vitlöken med spiskumminen, mejramen, kanelen (se upp så det inte tar överhanden) och cayennepepparn
Chili enligt Jonas, fröken Dill och T (4-6 portioner)1 kg köttben av oxe, gärna en del märgbenKalvfond från flaska600 g oxhögrev i putsade grytbitar150 g bacon, strimlat3 gula lökar, hackade2 vitlöksklyftor, hackade2 röda paprikor i bitar2 flaskor mörk öl2 msk finhackad färsk eller inlagd jalapeno1 msk chipotlepasta1 nypa mald kanel1 tsk spiskummin1 msk oreganorapsoljasaltBuljongen. 600 g oxhögrev
1 kg oxhögrev. 1 kg oxhögrev. Hösten är här och med den kommer alla robusta grytor. Förra helgen hittade jag på ett galet gott recept som jag tänkte dela med er
600 g oxhögrev i små grytbitar, halva kalopsbitar150 g bacon, strimlat3 gula lökar, finhackade2 vitlöksklyfor, finhackade2 röda paprikor, tärnade2 flaskor mörkt öl2 msk finhackad färsk jalapeno eller jalapeno i vinäger1 msk chipotle paste eller chipotle en adobo1 nypa mald kanel1 tsk spiskummin1 msk oreganoMajs- eller rapsoljaSaltTillbehör. 600 g oxhögrev
1 kg oxhögrev. Skär köttet i grytbitar. Bryn i omgångar i en stekpanna. Krydda och lägg över i en gryta. Vispa gärna ur pannan efter varje gång med lite vatten och häll det över köttet efter stekningen
För ett tag sedan gjorde vi Tinas heta gryta med oxhögrev och bönor och eftersom den här grytan i stort sett såg likadan ut, så tog jag inget nytt foto