Oxfile recept

131 Spara
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Salta och peppra köttet. Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé
99 Spara
Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Innan serveringen steks kantarellerna i smör och finstrimlad persilja tillsätts. Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykålhuvudingredienser 4 port700 gram oxfilé, hel, färsk (eller fryst) Smörstekta kantareller 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller 1 msk smör 1 msk persilja, hackad salt och peppar Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon, skivad eller Italiensk pancetta 5 st bakpotatis(ar), stora 1 msk maizena 200 gram parmesanost 2 msk basilika, färsk, finstrimlad 1 msk körvel, finstrimlad 1 tsk timjan salt och peppar Krämig savoykål 1 msk smör 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 dl vitt vin 1,5 dl grädde Rödvinssky 1 msk smör 0,5 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl rött vin 0,5 msk kalvfond 1 krm torkad timjan 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 nypa(or) strösocker salt och peppar till garnering timjan gourmetsalt svartpeppar från kvarn 1. 2 msk basilika, färsk, finstrimlad. 1 msk körvel, finstrimlad. 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål
39 Spara
Jamies oxfilé

Jamies oxfilé

½ citron.   Oxfilé med pepparrotsås   2 portPepparrotsås2 dl crème fraiche2-3 msk riven pepparrot (smaka dej fram)½ citron, rivet skal och juicesalt och svartpepparolivoljaBlanda samman alla ingredienser i en skål, smaka av och låt såsen stå och dra en stund innan du serverar den
12 Spara
Oxfilé Woronoff

Oxfilé Woronoff

I samma stekpanna som man flamberade i, häller. Vänd filébitarna i mjölet. Smält smör i en stekpanna, lägg i filéskivorna tillsammans med rosmarinkvisten, stek dem ca 2-4 min på varje sida på medelvärme, tills de har fått en fin skorpa på varje sida, ta bort rosmarinkvisten från stekpannan, salta och peppra köttet
Sökförslag och sidor