Oxfile recept

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Innan serveringen steks kantarellerna i smör och finstrimlad persilja tillsätts. Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykålhuvudingredienser 4 port700 gram oxfilé, hel, färsk (eller fryst) Smörstekta kantareller 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller 1 msk smör 1 msk persilja, hackad salt och peppar Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon, skivad eller Italiensk pancetta 5 st bakpotatis(ar), stora 1 msk maizena 200 gram parmesanost 2 msk basilika, färsk, finstrimlad 1 msk körvel, finstrimlad 1 tsk timjan salt och peppar Krämig savoykål 1 msk smör 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 dl vitt vin 1,5 dl grädde Rödvinssky 1 msk smör 0,5 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl rött vin 0,5 msk kalvfond 1 krm torkad timjan 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 nypa(or) strösocker salt och peppar till garnering timjan gourmetsalt svartpeppar från kvarn 1. 2 msk basilika, färsk, finstrimlad. 1 msk körvel, finstrimlad. 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål
106 0
Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

0,5 rödlök1 morot2 skivor bacon1 msk chilisås0,5 msk brunt farinsocker2 dl rött vin1 lagerbladca 5 kvistar timjan1 msk balsamvinäger2 dl köttbuljonglite maizena till redningSkala och skär morot och rödlök i grova bitar. ca 5 kvistar timjan
95 0
Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
51 0
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…
45 0
Oxfilé med jordärtskocksmos och svampsås

Oxfilé med jordärtskocksmos och svampsås

Dijonsenap. Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé
11 0
Oxfilé med portvinssås och potatisragu

Oxfilé med portvinssås och potatisragu

Sås. Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg. Strö över mjöl, blanda väl och späd med vin, vatten, buljong och soja och låt det koka upp under omrörning
44 0
Oxfilé Woronoff

Oxfilé Woronoff

I samma stekpanna som man flamberade i, häller. Vänd filébitarna i mjölet. Smält smör i en stekpanna, lägg i filéskivorna tillsammans med rosmarinkvisten, stek dem ca 2-4 min på varje sida på medelvärme, tills de har fått en fin skorpa på varje sida, ta bort rosmarinkvisten från stekpannan, salta och peppra köttet
11 0
Oxfilé i 2 marinader

Oxfilé i 2 marinader

4 krm sambal oelek. Bryn köttet runtom i smöret. Lägg in i ugn, 150 grader, tills temperaturen är 51 grader
10 0
Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Skär stavar av fetaosten och stoppa in i hålen. Dela oxfilén i 2-3 bitar. Dela oxfilén i 2-3 bitar. Stick några djupa hål i kortändarna genom hela längden så att osten kan fylla hela filén
10 0
Oxfilé med gorgonzolasås

Oxfilé med gorgonzolasås

Skiva oxfilén i grova bitar , salta p peppra rejält. 300 g oxfilé. 300 g oxfilé. Krämig o go. 2 pers. 300 g oxfilé
8 0
Oxfilé carpaccio

Oxfilé carpaccio

"Garnera" oxfiléskivorna rikligt med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost (går även bra med västerbottensost eller annan kryddig ost)
6 0
Skagen, oxfilé, parfait - och en gnutta familjeliv

Skagen, oxfilé, parfait - och en gnutta familjeliv

Hallonsås. Hallonsås. hallon. Limeparfait med hallonsås, 10 p. Koka i ca 10 minuter 0,5 liter frusta hallon, 4 stjälkar rabarber, skalade och skurna i mindre bitar, en halverad vaniljstång, 1 dl vitt vin, 2 msk socker och 1 dl koncentrerad hallonsaft. 1 dl koncentrerad hallonsaft
4 0
Oxfilé med vit sparris champinjoner och tryffelbearnaise

Oxfilé med vit sparris champinjoner och tryffelbearnaise

Bryn champinjonerna tills dom fått fin färg, salta och peppra. 100-150 g oxfilé per person10 vita sparrisarflytande smör till sparrisen10 champinjoner, delade i mindre bitarfärdigköpt bearnaisesås1 msk tryffeloljaBlanda ihop 1,5 dl bearnaisesås med tryffeloljan. 10 champinjoner
4 0
Oxfilé med kantareller och sötpotatis

Oxfilé med kantareller och sötpotatis

Intill en skiva oxfilé och ovanpå mycket kantareller. Salt och Peppar. Nu när skogen är full av kantareller kan man njuta av denna delikatess tillsammans med svensk oxfilé
2 0
Oxfilé och rödbetor

Oxfilé och rödbetor

Koka rödbetorna mjuka och gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Dela rödbetorna i klyftor och sockerärtorna på snedden
1 0
Oxfilé med gremolatasmör

Oxfilé med gremolatasmör

Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra
0 0
Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
431 0
Tagliata med oxfile

Tagliata med oxfile

Blanda ihop olja, vinäger, vitlök. och smaka av med salt och peppar. Krydda köttet med salt och. peppar. Stek på hög värme i olivolja
2 0
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
302 0
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C
77 0
Oxfilegryta med cognac och tryffel

Oxfilegryta med cognac och tryffel

Skulle ni nu springa över en färsk bit tryffel, ta det då i stället. Smör till stekning + tryffelolja. Salta, peppra och ringla över tryffeloljan och låt allt precis bli stekt runt om biten, lägg över på en tallrik
17 0
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Salta minipizzor med ansjovis och parmesan. Bred på tomatsås och lägg en ansjovisfilé på varje skiva ihop med några klyftor av körsbärstomaterna och på med lite klippt persilja
12 0
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Magisk till oxfilé. 2 pers o två mindre lerformar. 6 potatisar möjlig sort. 100 g parmesan. 1 tsk av oregano , körvel , timjan o dragon
6 0
Bildbomb: Middag med vänner

Bildbomb: Middag med vänner

Jag drack mitt favoritrosé till ostarna som var kvibille gräddädel och en brie camembert tårta. Har glömt att lägga upp bilder sen i lördags när vi var några stycken som åt hemma hos mig
0 0
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan
255 0