Oxfile provencale recept

97 Spara
Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Innan serveringen steks kantarellerna i smör och finstrimlad persilja tillsätts. Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykålhuvudingredienser 4 port700 gram oxfilé, hel, färsk (eller fryst) Smörstekta kantareller 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller 1 msk smör 1 msk persilja, hackad salt och peppar Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon, skivad eller Italiensk pancetta 5 st bakpotatis(ar), stora 1 msk maizena 200 gram parmesanost 2 msk basilika, färsk, finstrimlad 1 msk körvel, finstrimlad 1 tsk timjan salt och peppar Krämig savoykål 1 msk smör 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 dl vitt vin 1,5 dl grädde Rödvinssky 1 msk smör 0,5 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl rött vin 0,5 msk kalvfond 1 krm torkad timjan 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 nypa(or) strösocker salt och peppar till garnering timjan gourmetsalt svartpeppar från kvarn 1. 2 msk basilika, färsk, finstrimlad. 1 msk körvel, finstrimlad. 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål
1 Spara
Nöjd

Nöjd

Det var retro-tema så han bjöd på Räkcocktail tillsammans med rostat bröd och Blue Nun-vin till förrätt, oxfilé provencale med råstekta potatisskivor till huvudrätt och så after eight-päron med vispgrädde till efterrätt
0 Spara
Skön helg!

Skön helg!

Fredagsmys för oss är en god middag med något gott vin därtill. Visserligen var vi borta hela förra helgen och jag jobbade inget alls då, men den helgen var ändå så fullspäckad, så utvilad blev jag då inte
0 Spara
NYÅRSINSPIRATION

NYÅRSINSPIRATION

Trerätters inspo, Tomates aux crevettes, Fläskytterfilé provencale med citron & Fläderblomspannacotta med jordgubbssås och smultron
1 Spara

Oxfilé med vitlökspotatis

Skala och skiva potatisen tunt och lätt den på ett smort, ugnssäkert fat. Häll skyn över potatisen och stek den i 225 grader ca 30 minuter. Skär oxfilén i ½-1 cm tjocka skivor och lägg dem i en rad, lite på varandra, ovanpå potatisen. 600 g oxfilé. 10-12 potatisar
0 Spara

50 år av matminnen

Den franska rätten Oxfilé Provencale var höjden av lyx och när jag fyllde arton år – höjdes födelsedagsmatkontot väsentligt och mamma fick laga lyxmat istället för billiga bruna bönor
Sökförslag och sidor