Oxfilé wellington recept

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Bryn oxfilén ordentligt runt om så att den får fin stekyta
Oxfile Wellington

Oxfile Wellington

Lite meck men vet va väldigt gott. gjorde KÖTTET exakt enligt Per Mobergs recept på. Såsen o potatismoset va det jag gjorde annorlunda
Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé. Putsa oxfilén och skär i portionsstora tournedos. 625 g oxfilé. Oxfilé 625 g oxfilé 400 g smördeg 1 ägg, uppvispat 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar, nymald 1 msk smör 10 gröna sparrisar
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

1 kg oxfilé. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Låt svalna. Svampfyllning
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

4 skiva oxfilé. Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så stora att de senare går att vika runt köttet
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

600 gram hel oxfilé, gärna mittbiten, putsad. 3 plattor smördeg (9x17 cm) eller ca 30 cm smördeg på rulle
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Gnid in oxfilén med salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn. Tag upp oxfilén och låt den svalna
Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Vad sägs om råbiff till förrätt, OxfiléWellington till varmrätt och så en hallondessert som vi dessvärre gick "bet på", så den delar jag inte ens med mig här

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås
Kalv Wellington

Kalv Wellington

Tanken var att köra den "vanliga"  Biff Wellington med Oxfilé. I fredags blev det Kalv Wellington med svampfyllning, mums mums mums