Oxfilé wellington recept

14 Spara
Kalv Wellington

Kalv Wellington

I fredags blev det Kalv Wellington med svampfyllning, mums mums mums. Men det blev kalvkött och det blev så otroligt gott
2 Spara
Gott nytt 2012!

Gott nytt 2012!

Vår variant av oxfilé Wellington. 2 "puckformade" portionsbitar fin marmorerad biff eller oxfilé. Sällan har vi ätit en sådan lyxig nyårsmiddag
1 Spara
Som omväxling till guacamole

Som omväxling till guacamole

Som det vita surbrödet, en specialitet i San Francisco, Stillahavsostron med röd pepparsås, rumaki, friterade krabbollar, möra jättelika biffar, ananasdrinkar, rysk saltgurka, dumplings, gefillte Fisch, clam chowder, Eggs benedict, sushi,  tortillas och guacamole
10 Spara
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Putsa oxfilén och skär fyra tournedos. Lägg oxfilén på plåt med bakplåtspapper. Hade en bit oxfilé kvar i frysen och hittade detta recept i Allt om mats köksskolaFör fyra personerIngredienser0,5 kilo oxfilé200 g smördeg1 uppvispat ägg1 msk smörsalt, pepparDuxellesmassa0,5 gul lök50 g rökt skinka75 g champinjoner1,5 msk smör1 tsk tomatpuré0,5 msk koncentrerad kalvfond0,5 dl vattenMadeirasås1 schalottenlök1 msk + 0,5 msk smör0,5 msk duxellesmassa1 dl madeira1 dl rött vin1,5 msk koncentrerad kalvfond1,5 dl vatten1 kvist timjan1 msk svartvinbärsgelé2 tsk MaizenasaltGör så här. 0,5 kilo oxfilé
0 Spara
VALENTINS DAG, OXFILÉ WELLINGTON

VALENTINS DAG, OXFILÉ WELLINGTON

D. e. t. k. o. m. e. n. l. i. t. e. n. t. i. g. e. r. p. å. b. e. s. ö. k. p. å. s. i. n. a. l. l. d. e. l. e. s. e. g. n. a. d. a. g. J. o. ,. m. i. n. m. i. n. s. t. i. n. g. b. ä. r. o. c. k. s. å. d. e. t. t. a. n. a. m. n. ♥. S. å. v. i. t. t. j. a. g. v. e. t. s. å. d. e. l. a. r. d. å. m. i
0 Spara
HEMLIGHETER I EN KORG

HEMLIGHETER I EN KORG

Lägg saker i en korg som en speciell person få lite då och då. Som mormor jag är så köper jag på mig saker då och då och så hamnar det i Valles egna korg som han får när han kommer på visit <3 Har redan efter dessa bilder tagits lagt ned mer
0 Spara
Frukost

Frukost

I dag skulle jag givit mig i kast med klassikern oxfilé Wellington med madeirasås men då vi får oväntat besök har jag bestämt mig för att ta det säkra före det osäkra och i stället laga den underbara fisklasagnen men eftersom jag redan skrivit om den på bloggen så tänkte jag beskriva vår helgfrukost för er i stället
0 Spara

Beef Wellington

Henrik köpte en jättefin oxfile i helgen som vi skulle laga Beef Wellington på tillsammans men det slutade med att han fick göra den själv eftersom att jag var för upptagen
1 Spara

Mini Beef Wellingtons

Sätt ugnen på 200 grader. Torka oxfilén torr och skär i ca 24 kuber. Strö över salt och peppar. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna och bryn köttkuberna snabbt på två sidor
Sökförslag och sidor