Rödvinssås till oxfilé. Köttsaft från oxfilén. Vilket vin skall jag ha i såsen. Det handlar till syvende och sista om vad jag skall äta, göra jag en gulasch, då väljer jag en Kékfrankos från Ungern både i glaset och i såsen
Oxfilé. Rödvinsås. Red såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Oxfilé. Rödvinsås. Häll i vin, vatten, balsamico, fond och farin, låt koka sakta i 10 minuter. Stycka oxfilén i 4 bitar. 2 dl vin, rött. 2 msk balsamicovinäger. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin. 700 g oxfilé, gärna mittbiten
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt