Oxfilé sås vin recept

Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Rödvinssås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Oxfilé med två såser

Oxfilé med två såser

Rödvinsås. Lägg löken i en kastrull med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Vilket vin skall jag ha i såsen?

Vilket vin skall jag ha i såsen?

Rödvinssås till oxfilé. Köttsaft från oxfilén. Vilket vin skall jag ha i såsen. Det handlar till syvende och sista om vad jag skall äta, göra jag en gulasch, då väljer jag en Kékfrankos från Ungern både i glaset och i såsen
Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilé med en denna sås samt en chèvrekräm. Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé. Rödvinsås. Red såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Oxfilé. Rödvinsås. Häll i vin, vatten, balsamico, fond och farin, låt koka sakta i 10 minuter. Stycka oxfilén i 4 bitar. 2 dl vin, rött. 2 msk balsamicovinäger. 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin. 700 g oxfilé, gärna mittbiten
Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Oxfilé med rödvinssås och gorgonzolakräm

Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Såsen då. Häll på några deciliter rödvin. Lite tomatpuré och soya om såsen behöver lite mera fyllighet. Häll på mer rödvin om det behövs
oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

oxfilé med hasselbackspotatis samt rödvinssås

Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Jamies oxfilé

Jamies oxfilé

Ta upp köttskivorna och låt dom vila ett par minuter innan du serverar dom med såsen och valfritt tillbehör
Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt