Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sås. Låt såsen koka 5 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé. 200 g färska trattkantareller (eller champinjoner)
Stek trattkantarellerna i en stekpanna tillsammans med den finhackade scharlottenlöken. helstekt oxfilé med potatisrosor, trattkantarellsås och tomatsallad
Låt såsen koka ca 5 min. 600 g oxfilé. 200 g trattkantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Sås. 200 g trattkantareller 1 vitlöksklyfta 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl Arla® vispgrädde 1 msk grönpeppar 1 tsk dijonsenap 1½ msk kalvfond 1 tsk kinesisk soja ½ dl hackad färsk persilja
Tournedos med bearnaisepotatis och kantarellsås. Låt bitar av oxfilé bli rumsvarmt. Sås 1 (4p). Hacka och fräs ca 4 dl förvällda trattkantareller. Sås 2 (2p). Tillsätt 1/2 dl BBQ-sås Original
Egentligen är det väl oxfilé som är det självklara valet för många till nyårsaftonens meny. Köttet fick sedan vila, medan jag la sista handen på såsen och tillbehören, innan det var dags att skära upp
Sila sedan bort de hela vitlökarna, tillsätt sedan lite köttsaft från oxfiléfatet. Servera köttet med rödvinssås, tillbehör samt en portionsform med lyxmos per person
Helstekt oxfilé Charlemagne med råstekt potatis. Örtgravad lammytterfilé med från Skäftingsbacka Gård, serveras med sås färsk mynta och nyponchutney smaksatt med hallon och äpple
Det är så enkelt som en bra bit kött med en försvinnande god palsternackspuré och en galet god kantarellsås, och till det lite ugnsrostade snacksmorötter – mums