Oxfilé sås trattkantareller recept

Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sås. Låt såsen koka 5 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé. 200 g färska trattkantareller (eller champinjoner)
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

trattkantareller. champinjoner 1 msk margarin eller smör 2 dl crème fraiche 1 tsk soja (kinesisk) 1 tsk salt 1 krm peppar Sås 2 schalottenlökar 2 msk margarin eller smör 3 msk socker 2 krm grovmald svartpeppar 4 dl vatten 1 dl koncentrerad kalvfond 1 dl balsamvinäger 2 msk soja 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser Parmalindad oxfilé 1 1/5 kg oxfilé 8 skivor parmaskinka 2 msk margarin eller smör 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Låt såsen koka ca 5 min. 600 g oxfilé. 200 g trattkantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Sås. 200 g trattkantareller 1 vitlöksklyfta 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl Arla® vispgrädde 1 msk grönpeppar 1 tsk dijonsenap 1½ msk kalvfond 1 tsk kinesisk soja ½ dl hackad färsk persilja
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Tournedos med bearnaisepotatis och kantarellsås. Låt bitar av oxfilé bli rumsvarmt. Sås 1 (4p). Hacka och fräs ca 4 dl förvällda trattkantareller. Sås 2 (2p). Tillsätt 1/2 dl BBQ-sås Original
Nyårsafton 2015

Nyårsafton 2015

Oxfilén stekte jag i tjocka skivor och serverade på en bädd av krämig svampstuvning med svart trumpetsvamp, trattkantareller och skogschampinjoner
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Låt såsen koka ca 5 min. 600 g oxfilé. 200 g trattkantareller. Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta

Hackelbergspotatis o oxfile

Gör såsen såhär. Stek trattkantareller o löken häll på vit balsamvinäger, salt, peppar, vitt vin koka upp
Lyx midda ...

Lyx midda ...

Sila sedan bort de hela vitlökarna, tillsätt sedan lite köttsaft från oxfiléfatet. Servera köttet med rödvinssås, tillbehör samt en portionsform med lyxmos per person
Laga brunt ingen strunt

Laga brunt ingen strunt

Häll sedan upp en vacker spegel av den goda såsen på en tallrik och lägg dit några skivor nygrillad oxfilé
Laga brunt inget strunt

Laga brunt inget strunt

Häll sedan upp en vacker spegel av den goda såsen på en tallrik och lägg dit några skivor nygrillad oxfilé