Lägg i persiljan och vänd till sist ner köttet och låt puttra i några minuter. Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Såsen då. Smaksätt moset med rejält med riven parmesan, persilja, pressad vitlök och rivet citronskal. Lite tomatpuré och soya om såsen behöver lite mera fyllighet
Konjakssås. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen. 900 g oxfilé. 2 msk hackad persilja. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar
Konjakssås. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen. 900 g oxfilé. 2 msk hackad persilja. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar
Ta upp köttet och lägg dem på det kantskurna brödskivorna, antingen på varm uppläggnings fat, eller på varma tallrikar, varhåll i ugn, tills såsen är klar
Sila såsen och vispa i smöret klickvis. Grovhacka persiljan. Värm på gratäng och sås. Tillsätt persilja och ost och kör till en fast kräm, inte alltför finfördelad
Smaksätt såsen med mer dragon, persilja, körvel, salt och peppar. Lördagens middag var fin som sjutton, grillad oxfilé, hemmagjorda pommes, egengjord bea & rödvinssås, ugnsrostade tomater & picklad rödlök
Tillsätt finhackad persilja, blanda och krydda med lite salt och peppar. Låt såsen sjuda i 5 minuter tills hälften av vinet kokat bort. Tillsätt 50 gram smör skuret i mindre bitar och vispa samman såsen. Stek oxfiléerna på bägge sidor tills de fått fin färg, cirka 3 minuter per sida. 4 skiva oxfilé. 2 msk persilja
Bryn smöret med lök och socker i en såspanna eller stekpanna med höga kanter. med hackad persilja. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé