Jag har nu gjort den här såsen hela tre gånger och den har blivit perfekt varje gång. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Vi åt smöret till en bit grillad oxfilé, rostad potatis och en enkel sallad. BBQ-såser, liquid smoke, ostronsås, fisksås, pad thai-sås, sweet chili, chilisås, fonder, currypastor, sardeller, sambal oelek, mango chutney, chipotlepasta, jordnötssmör, dijonsenap, soltorkade tomater
Obegränsat med oxfilé, fläskfilé, kycklingfilé och till det en mastodont salladsbuffé, massor med olika såser och potatisgratäng, klyftpotatis och ungsrostade rotfrukter
Till såsen fräser du löken, äpplet och curryn. Mango chutney. Stek oxfilébitarna snabbt i en het panna. (om man vill fuska lite så kan man pudra med lite mjöl för att få såsen lite tjockare och slippa koka ned den så mycket)