Oxfilé med rotselleripuré recept

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

6 1 kg oxfilé 2 msk rapsolja 1 msk smör salt svartpeppar Selleripuré 350 g rotselleri 100 g champinjoner 2 1/2 dl vispgrädde 2 tsk färskpressad citronjuice 3/4 tsk salt 1 krm peppar Duxelle 250 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 3 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 msk smör 1/2 dl madeira 1 msk finskuren gräslök Spenatolja 2 dl rapsolja 65 g bladspenat 35 g skivad purjolök (det gröna) 1 krm salt Romanseco & sprouts 250 g romanesco 250 g flower sprouts Lägg till i inköpslistan
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom
Festlig filé med lingon- och portvinssås

Festlig filé med lingon- och portvinssås

Vispa ur pannan med portvin. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Häll på grädde (spara 2 msk till rotselleripurén) och låt det puttra i någon minut. br />Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé
Vårt fredagskos...

Vårt fredagskos...

Skiva oxfilén tunt och lägg över några salladsblad, en liten mängd blå mögel ost, ( i mitt fall Bredsjö blå, en souvenir jag tagit med mig varje gång jag besökt Grythyttan i Sverige) några små brödkrutonger och så förstås den confiterade äggulan vid sidan av, stänk också några droppar vingrätt över och allting är klart för servering