Det blev Currymarinerade Scampi till förrätt och Oxfilémedpotatisrulle & balsamsås till varmrätt. Varmrätten blev som sagt ett recept på oxfilé som jag hittat i en kokbok jag har
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilémed en portvinssås
Väljer faktiskt den före oxfilé nu för tiden, så pålitlig är den. Här kommer nyårs varmrätt och valet föll på potatisrullar med en prima bit vacummörad rostas och gorgonzolasås
Menyn är sammansatt för att du ska kunna förbereda så mycket som möjligt innan gästerna kommer, och istället för att spendera halva kvällen i köket har gott om tid att umgås och fira tillsammans med dina gäster
Till förrätten blev det givetvis sparris, och till huvudrätt hade vi färsk oxfilé från Sävne skola, eftersom vi fick en leverans måndagen innan, till vilken vi serverade denna jättegoda potatisrulle, trattkanterellsås på kantareller från frysen och ångkokta haricots verts, som blev en ny favorit med lilla Freja
Smaka av med konjak, salt och peppar. Servera genast, gärna tillsammans med rostat bröd. Fräs 1 msk matfett tillsammans med mjölet utan att det får färg. Späd med grädden och låt stuvningen koka på svag värme under lock ca 5 minuter under omrörning