Oxfilé med madeirasås recept

Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

4 bit oxfilé, hängmörad mittbit (à 200 g) 2 kvist färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad 4 skiva anklever 1 svart tryffel smör, till stekning rapsolja, till stekning. Madeirasås2 schalottenlök 1 klyfta vitlök, krossad 3 kvist färsk timjan 3 dl rött vin 2-3 dl kalvfond, ej koncentrerad 2 msk madeiravin 25 g smör salt svartpeppar
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Smaka av med salt och peppar. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Lägg på garneringen och pensla med uppvispat ägg
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé. Servera med krispig sallad och madeirasåsen. Smaka av med salt och peppar. Madeirasås. Putsa oxfilén fri från hinnor
Oxfilé med madeirasås

Oxfilé med madeirasås

Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Smaka av med salt och peppar. Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. 600 g oxfilé
Oxfilé med madeirasås  - Recept | Arla

Oxfilé med madeirasås - Recept | Arla

Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Smaka av med salt och peppar. Gör så här Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 msk Arla® Svenskt Smör Madeirasås
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Lägg oxfilénmed degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Madeirasås. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Fräs svampen tillsammans med löken i smör. madeirasås. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Servera medmadeirasås och klyftpotatis. Gnid in oxfilénmed salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn
Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Trettondagsafton och Oxfilé Wellington!

Oxfilé Wellington medMadeirasås. Servera med krispig sallad och madeirasåsen. Vad sägs om råbiff till förrätt, Oxfilé Wellington till varmrätt och så en hallondessert som vi dessvärre gick "bet på", så den delar jag inte ens med mig här
Tournedos och mandelpuckar med madeirasås

Tournedos och mandelpuckar med madeirasås

Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna. Ta ut runda puckar med en utstickare (mått) eller skär ut kvadrater
Nyårsmenyer

Nyårsmenyer

Helstekt oxfilémedmadeirasås. Så skönt med lite sol. Vaniljpannacotta med jordgubbstäcke. Mini halloncheesecakes med chokladbotten 3 matcher och