Tillagade oxfilémedhasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar på köttet och låt det vila till slutet av processen
Oxfilé. Renskär filén från hinnor och bind den med steksnöre. Hasselbackspotatis. köttsaft, från oxfilén. Lägg dem i en smord form och pensla med smält smör
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. Sänk eventuellt värmen en aning och tillsätt därefter rejält med smör som du öser över köttet med hjälp av en sked
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. Sänk eventuellt värmen en aning och tillsätt därefter rejält med smör som du öser över köttet med hjälp av en sked
Serveras med en krämig vitlökdofftande potarisgratäng, eller hasselbackspotatis och grönsaker till. på oxfilébitarna, decorera med grässlök, persilja och de små rosmarinkvistar
Den här rostasbiten var lika mör och fin som oxfilé. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare