Smaka av med salt och peppar. Förbered pytten och stek sedan i panna med smör på medelstark värme under ca 20 minuter tills den är mjuk. 2 st oxfiléeskivor á 200 g
Den här rostasbiten var lika mör och fin som oxfilé. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Strö lite peppar över och bind eventuellt köttbitarna med ett snöre. Smaka av med salt och peppar. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva gorgonzola, men spara ca 4 msk gorgonzola till såsen. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa upp samma stekpanna med sherry, crème fraiche och ca 4 msk gorgonzola. Lägg dem hela i en form med smör, ställ in i ugnen tills potatisen får färg ca 5-10 minuter. Lägg tomaterna i en form med smör och ställ in i ugnen på 180 grader tills de blir varma och mjuka ca 5-10 min. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka]. 4 skivor oxfilé tournedos [3-4 cm tjocka] 200 g gorgonzola 2 krm svartpeppar, nymald smör, till stekning 3 krm salt 0,5 dl torr sherry 4 dl crème fraiche 1 köttbuljongtärning 0,5 tsk kinesisk soja
Väljer faktiskt den före oxfilé nu för tiden, så pålitlig är den. Här kommer nyårs varmrätt och valet föll på potatisrullar med en prima bit vacummörad rostas och gorgonzolasås
Till dessa såser serverades Grillad hel Oxfilé och Pommes Duchesse. fläskfilee medgorgonzolasås,. ( red ev av med maizenaredning om du vill ha lite tjockare sås
D. e. t. b. l. v. n. m. y. c. k. g. o. d. i. a. ä. S. r. f. å. s. u. h. p. N. j. ,. F. ö. x. R. 2. 5. 3. 0. -. 4. O. é. G. z. 1. 7. (. ). B. L. T. K. 6. d l
Till huvudrätt åt vi oxfilémed polenta, gorgonzolasås och rostade valnötter. Till detta åt vi som sagt oxfilé, rostade valnötter och en sallad på sockerärtor och salladslök
*Kryddsmör med persilja och basilika*Bearnaisesås*Creme fraiche med sötsur sås*Gorgonzolasås. Ha på den finhackade vitlöken och linda runt med skinkan så den täcker hela filen