Under tiden oxen ligger i ugnen så blandar du ihop salladen o steker halloumi. 150 g halloumi. Bryn oxfilén i smör runt om , lägg biten i en form o stek färdigt i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter , låt vila 10 minuter o skär upp i fina skivor. 150 g halloumi
Fredag- Veckans godaste middag Lyxa till fredagsmiddagen med oxfilé provencale. Vegetariskt alternativ Du kan panera halloumi eller tofu istället för fisk och ersätta äggen med 3 msk kikärtsspad
Recept finns här >Brödkrutonger förberedda att användas i salladen till den grillade oxfilén. Även stekt halloumi hittade sin väg till murrikkan och sedan ner i salladen
Då fick det gärna bli med oxfilé och bea, helst inbakad också. Jag har tidigare gjort nästan pizza och använt tortilla som botten och toppat med sallad, tomat och halloumi
Enrico och Johannes fick ordna såser och grillkol, Erica köpa halloumi, Caroline ordna salladsingredienser, Caroline L köpa potatis, Frans grönsaksgrillspett (som bland annat gjorde att han kom med en S P E T S K å L, haha, jag hade ju sagt ”grönsaker till spett” varpå det blev någon slags finland-sverige lost in translation)
Huvudrätten bestod av helstekt oxfilé Provençale med vitlökssmör, sparris och sallad. Den grillade halloumin mot den salta lufttorkade skinkan mot de söta jordgubbarna och lite beska ruccolan…mmmm