Oxfilé dijon recept

Fläskfilé La Gondola

Fläskfilé La Gondola

Normalt brukar jag göra den här rätten på oxfilé med nu blev det fläskfilé och det passar utmärkt det också
Viltversion av ölgryta till nyår

Viltversion av ölgryta till nyår

För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén med rödvinssås
Nytt jobb..

Nytt jobb..

Jag vet at det fanns en bit oxfilé kvar i frysen. Skivade champinjoner, rödlök, persilja, vitlök, grön sparris, dijon senap, vit balsamvinäger, sötströ, liten skvätt grädde, salt och peppar
Carpaccio – en omdefiniering av begreppet snabbmat

Carpaccio – en omdefiniering av begreppet snabbmat

Kasta in oxfilén en timme i frysen. Det kan vara frestande trevligt med en lätt vispad pepparrotsgrädde med dijon som tillbehör, men då riskerar man samtidigt att sabba hela begreppet snabbmat
Oxfilé med dragonsås

Oxfilé med dragonsås

dijon senap. Bryn oxfilé bitarna runt om i het panna. dijon senap. Lite flingsalt, lägg oxfilé bit ovanpå och en blomkålsbukett och en salsiccia intill

Pasta la gondola -oxfilépasta

Tillsätt paprika och oxfilé. Bryn tills oxfilén fått lite färg och paprikan mjuknat något. Ta eventuellt bort lite av saften som bildas i pannan så att inte oxfilén blir kokt men spara saften och tillsätt mot slutet
Oxfilépasta med kantareller

Oxfilépasta med kantareller

 Smaka av med dijon, salt och peppar. 400g oxfilé (delad i bitar)2 burkar kantareller eller motsvarande mängd färska1/4 gul lökSmör1/2 dl rödvin 3 dl vispgrädde1/2 tsk dijonsenapSaltVitpepparPastaGör så här. Kram  400g oxfilé. 1/2 tsk dijonsenap
PIZZA BIANCO

PIZZA BIANCO

dijon senap. Fyllning, blanda en klick creme fraiche med dijonsenap och bred på pizzabotten. Servera med en stor klick av dijon/creme fraiche som blir över

Oxfilé dijon

Lägg i oxfilén och bryn den långsamt runtom. 600 g oxfilé. Bryn lite margarin i en stekgryta. Salta och peppra

Madeiragravad oxfilé

Skär bort hinnorna och fettet från oxfilén. Skär upp oxfilén i mycket tunna skivor. 500 g oxfilé. 3 msk Dijon senap

Helstekt kotlettrad

Oxfilé marinerad helstekt med ljuvlig sås. Här får en helstekt kotlettrad smak av en ljuvlig sås inspirerad av Verner Vögelis recept med två sorters senap – fransk dijon och klassisk svensk, schalottenlök, persilja och vitt vin