I normala fall då en Bookmaker blir till skall det enligt recept vara oxfilé och här kan det vara lämpligt att använda de bitar som blir över, dvs den smala biten och huvudet på filén
För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén med rödvinssås
Jag vet at det fanns en bit oxfilé kvar i frysen. Skivade champinjoner, rödlök, persilja, vitlök, grön sparris, dijon senap, vit balsamvinäger, sötströ, liten skvätt grädde, salt och peppar
Kasta in oxfilén en timme i frysen. Det kan vara frestande trevligt med en lätt vispad pepparrotsgrädde med dijon som tillbehör, men då riskerar man samtidigt att sabba hela begreppet snabbmat
dijon senap. Bryn oxfilé bitarna runt om i het panna. dijon senap. Lite flingsalt, lägg oxfilé bit ovanpå och en blomkålsbukett och en salsiccia intill
Tillsätt paprika och oxfilé. Bryn tills oxfilén fått lite färg och paprikan mjuknat något. Ta eventuellt bort lite av saften som bildas i pannan så att inte oxfilén blir kokt men spara saften och tillsätt mot slutet
Smaka av med dijon, salt och peppar. 400g oxfilé (delad i bitar)2 burkar kantareller eller motsvarande mängd färska1/4 gul lökSmör1/2 dl rödvin 3 dl vispgrädde1/2 tsk dijonsenapSaltVitpepparPastaGör så här. Kram 400g oxfilé. 1/2 tsk dijonsenap
dijon senap. Fyllning, blanda en klick creme fraiche med dijonsenap och bred på pizzabotten. Servera med en stor klick av dijon/creme fraiche som blir över
Hacka persiljan och lägg den tillsammans med dijonsenapen i kastrullen. När potatisen har kokt klart, häll ut vattnet och häll därefter över blandningen med persilja, dijon och smör
Oxfilé marinerad helstekt med ljuvlig sås. Här får en helstekt kotlettrad smak av en ljuvlig sås inspirerad av Verner Vögelis recept med två sorters senap – fransk dijon och klassisk svensk, schalottenlök, persilja och vitt vin