500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev2 msk smör eller olja2 gula lökar½ tsk saltvitpeppar efter smak4 msk vetemjöl2-3 dl vatten + buljongtärning (t ex oxbuljong)2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk kinesisk soja1 l svamp, t ex kantareller, fårticka, taggsvamp eller champinjoner4 schalottenlökarpersilja till garnering. Relaterade 500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev
oxbuljong. benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 5 dl mörk oxbuljong (5 dl vatten och 1 mörk buljontärningen eller 1,5 msk flytande bongs buljonfond). 1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 5 dl mörk oxbuljong (5 dl vatten och 1 mörk buljontärningen eller 1,5 msk flytande bongs buljonfond)
Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn. 800 g nötkött till exempel bringa, bog eller biff med kappa. 1 mörk oxbuljong
1,5 kg nötkött (högrev, grytbitar eller biff) Vi föredrar Högrev. 5 dl mörk oxbuljong. 1,5 kg nötkött. Nu när vi kommit in i säsongen med myskvällar med tända ljus passar grytor väldigt bra