Oxbuljong nötkött recept

Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

500 g nötkött (grytbitar. 2 tärningar mörk oxbuljong. Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Höstgryta med nötkött och svamp

Höstgryta med nötkött och svamp

500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev2 msk smör eller olja2 gula lökar½ tsk saltvitpeppar efter smak4 msk vetemjöl2-3 dl vatten + buljongtärning (t ex oxbuljong)2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk kinesisk soja1 l svamp, t ex kantareller, fårticka, taggsvamp eller champinjoner4 schalottenlökarpersilja till garnering. Relaterade 500 g nötkött, t ex fransyska eller högrev
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

oxbuljong. benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Köttgryta - Boeuf Bourgogne

1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 5 dl mörk oxbuljong (5 dl vatten och 1 mörk buljontärningen eller 1,5 msk flytande bongs buljonfond). 1500 g magert nötkött, skuret i 5 cm stora bitar. 5 dl mörk oxbuljong (5 dl vatten och 1 mörk buljontärningen eller 1,5 msk flytande bongs buljonfond)
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött. 3 dl oxbuljong. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött. 3 dl oxbuljong
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1801 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 5 dl mörk oxbuljong

Boeuf Bourguignon

11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1868 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 5 dl mörk oxbuljong
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 15 dl mörk oxbuljong. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
Fransk mustig köttgryta med rödvin

Fransk mustig köttgryta med rödvin

Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn. 800 g nötkött till exempel bringa, bog eller biff med kappa. 1 mörk oxbuljong
Billig söndagsgryta med rotfrukter

Billig söndagsgryta med rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 st morot 2 msk olja 150 gram kålrot 150 gram rotselleri 2 st gul lök(ar) 5 dl vatten 2 tärning(ar) oxbuljong 2 st lagerblad 1 kg nötkött , (så billigt som möjligt) 1 tsk senap , (gärna dijon) 800 gram potatis(ar) , ca
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 1,5 l oxbuljong. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram högrev , nötkött, ex fransyska eller ryggbiff 2 msk olja 1 odefinierad salt 2 st gul lök(ar) 2 st röda paprikor 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 odefinierad cayennepeppar 1 l vatten 2 tärning(ar) oxbuljong 4 st potatis(ar) 4 skiva(or) grovt bröd 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
God Köttgryta

God Köttgryta

1,5 kg nötkött (högrev, grytbitar eller biff) Vi föredrar Högrev. 5 dl mörk oxbuljong. 1,5 kg nötkött. Nu när vi kommit in i säsongen med myskvällar med tända ljus passar grytor väldigt bra