1 kilo oxbringa eller högrev. 1 kilo oxbringa eller högrev 2 morötter, skalade 2 palsternackor, skalade 50 g rotselleri, skalad 2 gula lökar ½ msk salt per liter vatten 15 hela vitpepparkorn 2 lagerblad Sås 5 dl av kokbuljongen 3 dl mellangrädde Maizenaredning Salt Peppar Riven pepparrot, om man vill göra pepparrotssås Tillbehör Småpotatis, kokta Morötter, kokta 2 msk rapsolja Haricots verts, kokta 4 msk nyriven pepparrot Äppelmos 1 ask kryddkrasse
Lägg oxbringa, vatten, vitpepparkorn, morot, lök och lagerblad i en kastrull. Sila av 4 dl kokspad från oxbringan. 800 g rimmad oxbringa. 800 g rimmad oxbringa 1 st morot 1 st lök 1,5 l vatten 6 st vitpepparkorn 3 st lagerblad
Nu oxbringa från en glad, död ko från Tväråbäckstrakten om jag inte kommer ihåg alldeles galet. Jag kan inte komma ihåg att jag lagat oxbringa förut, men jag har förstått att det ska vara väldigt mycket nötköttssmak på det hela
Gör så här Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. 700 g rimmad oxbringa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g rimmad oxbringa 150 g morötter ½ purjolök 1 röd chili 3 lagerblad Potatismos