Då tycker jag att osttoasten blir som bäst. Osttoast. En värmande fransk löksoppa var det här. Löksoppa var det allra första jag fick laga på restaurangskolan om jag inte minns fel
Torsdag Rödbetssoppa, osttoast. Söndagskväll - laddar för vardag igen. Lunchlådorna stor färdiga i kylen, kläderna till morgondagen är framplockade, väskan är packad, frukosten är förberedd - det är alltså vardag igen
Skala löken. Halvera och skär i skivor. Fräs löken i olja. Krydda med salt, peppar och timjan. Smula över hönsbuljongtärningen och häll på öl och vatten
Servera gärna med osttoast. 1. Skala och skär rotfrukten i tärningar, 1x1 cm. Tärna skinkan. 2. Ansa, dela och fräs svampen i lite smör eller margarin tills vätskan försvunnit
Sätt ugnen på 250°. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt och lägg dem ovanpå tomaterna