Ugn 250 grader. Pajdeg. Hacka ihop vetemjöl och smör med en kniv till en grynig massa. Sätt till grädden och arbeta ihop degen hastigt och ställ den kallt en stund
8-10 portioner, en osttårta. Ringla över honung och balsamicoreduktion, gratinera i 5-7 minuter tills nötterna är gyllene och osttårtan känns mjuk (var försiktig att grädda för länge så att osten inte flyter ut på fatet). 8-10 portioner, en osttårta
Denna osttårta är jättebra att göra när man ska bjuda på ost och kex eller som förrätt. Den går bra att förbereda dagen innan, för att dekoreras innan den serveras4 persIngredienser300g philadelphia ost2 dl creme fraiche1 liten gul lök eller 2 scharlottenlök - fint hackadsvart och röd stenbitsrom eller caviarGör såhär1) Rör ihop den hackade löken, philadelphia ost och creme fraiche2) Forma på uppläggningsfat till den form du vill ha (jag brukar göra en rund tårta) - ca 2 cm tjock3) Ställ in i kylen o ta fram strax innan servering4) Dekorera med stenbitsrom till fint mönsterFärdig att äta
Smörgårstårtor kan ibland bli lite mastiga och vara fulla med ganska så fet majonnäs, men denna är något helt annat - den innehåller inte ett gram majonnäs
Tycker ni inte om hallonen byt ut dem mot hackade tomater och använd vanliga crema di balsamico eller toppa osttårtan med hackade nötter, torkade bär och flytande honung
Det är en osttårta/glasstårta som går att göra i förväg och som förvaras i frysen. Osttårta . Det här receptet lånade jag av min mamma och är så underbart skrivet på skrivmaskin