Broccoli och ostsoppa som är mejerifri om Du inte räknar med osten. Som ni vet har jag bett en matbloggerska vid namn Fröken Nilsson att lägga ut lite recept här på bloggen nu när jag är på semester
Tillsätt resten av mjölken, ägg, vaniljpulver florsocker och bakpulver.  Det är tråkigt att behöva slänga mat så jag bestämde mig för att göra en snabb italiensk ostsoppa  (går väldigt snabbt om pastan redan är kokt) och att göra en ugnspannkaka smaksatt med vanilj
Vispa ihop ägg och grädde och rör i soppan. 4-6 port150 g riven ost, tex cheddar5 dl grönsaksbuljong1 dl kokt ris125 g färsk spenat½ tsk paprikapulver2 äggulor1 dl vispgrädde500 g räkor med skalpersiljaKoka upp buljongen och tillsätt riset, osten och finstrimlad spenat. 2 äggulor
Dra av kastrullen och vispa ned den rivna osten, vispa ihop äggulan och grädden och häll i blandningen (detta är en klassisk toppredning och kallas ligering, används ofta i klassisk potatis och purjolökssoppa)