Ostron recept

Gratinerade ostron

Gratinerade ostron

*Öppna ostronet efter konstens alla regler. Det är vikitigt att köttet inte skadas. * Droppa över citron och strö över riven ost och sist lite ströbröd
Grillade ostron med tillbehör

Grillade ostron med tillbehör

Sofia fick idén att grilla ostron efter att ha läst eller hört att man kan göra så. Ostronen fick sällskap av finhackad schalottenlök, koriander utrört i olivolja, lite citronsaft och salt
Ostron Rockefeller

Ostron Rockefeller

Öppna ostronen, ta ur varje ostron och rengör skalets insida. Servera ostronen varma med väl kyld champagne
Heta ostron som förspel…

Heta ostron som förspel…

I förra programmet av Sveriges Mästerkock, fick deltagarna öppna ostron. Jag är glad att jag inte stod i den utmaning då, för ett år sedan, när jag var med i programmet och aldrig öppnat ostron förr i hela mitt liv
Ostron med vinägrett

Ostron med vinägrett

Jag pressade även över lite citronsaft precis innan ostronet skulle inmundigas. Servera i en skål till ostronen
Ostron med laxrom och smetana

Ostron med laxrom och smetana

Lägg upp 12 öppnade ostron på ett fat med is. Klicka på 1 tsk rom och 1 tsk Valio Eila™ laktosfri smetana på varje ostron. 12 st öppnade ostron
Grillade ostron med citronvinaigrette

Grillade ostron med citronvinaigrette

Gillar du ostron. Jag och Mirja älskar ostron. Men vissa gillar inte råa ostron och då är grillade ostron ett bra sätt att ändå få ta del av den unika smaken
Hummer, ostron, kräftor & nyår

Hummer, ostron, kräftor & nyår

Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Ostron äter man oftast naturella med lite citron, eller om man vill så kan man gratinera dem några minuter i ca 220°C
Gratinerade ostron!

Gratinerade ostron!

Ha helst en ostronkniv när du öppnar. Sedan klickar du blandningen över ostronen. ( till 6 ostron )Öppna ostronen försiktigt så inte köttet går sönder. Gratinera mitt i ugnen på 220grader i 6-8 minuter 6 ostron
Ostron med en touch av Japan

Ostron med en touch av Japan

Ostron. Tvätta ostronen ordentligt på skalet så att eventuell sand och bakterier försvinner. Öppna ostronen med hjälp av en ostronkniv