Päronkompott. Skala, kärna ur och skär päronen i 1/2 cm stora tärningar. Koka päron, socker, ingefära och citronsaft tills päronen är mjuka och såsen har tjocknat, ca 10 minuter Hacka valnötterna grovt och rör ner i kompotten
Svamp- och ostmacka2 st2 ciabatta200 g färska champinjonersmörmjöl1/4 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten1 klick creme fracihesalt och pepparduetto-ost eller gräddädelSkär svampen i lagom stora bitar
Nu är jag på uppgång igen efter några dagars vila, ett bra bevis på det är att det var kul att stå vid spisen igen, så kul att tårarna rann (ja det var ju löken
Nikkaluoktasoppa. 2017-01-03, 15. 28. Mums, vilken god och smakrik soppa jag gjorde till middag idag. Nikkaluoktasoppa (ja, den heter faktiskt så, haha